Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mischa Barton ( Marissa Cooper)

29. 10. 2006

Mischa Barton ( Marissa Cooper)

 

celé jméno : Mischa Anne Marsden Barton

přezdívka : Meesh alebo Meep

bydliště : New York City und Los Angeles

datum narození : 24.01.1986

místo narození : Londýn, Anglie

znamení : vodnář

výška : 1,74 m

barva očí : modrá

rodiče : Paul (burzový makléř) a

Nula(bývalá fotografka)

sourozenci: dvě sestry- Zoe (26, úřednice) a Hania (15)

domácí zvířata : kočka Angelo

vzdělání: The Professional Childrens School, New York +chce studovat na Yale

Mischa Barton se narodila 24. ledna 1986 v Londýně. Otec pochází z Anglie a máma je Irka. V Londýně žila čtyři roky a potom se rodina přestěhovala do New Yorku. Momentálně žije s rodiči a dvěma sourozenci na Manhattane.

Už v devíti stála na divadelních deskách. Hrala hlavní úlohu v "Slave!" od Tonyho Kuschnera. Potom následovali další úlohy v "Where the Truth Lies", "One Flea Spare" a "Twelve Dreams". Kromě toho se zúčastnila na Shakespearově festivale v New Yorku. Svůj debut v televizi zaznamenala v seriálu " All my children" v úloze Lily. První filmovou televízní roly měla v roce 1997 v "Lawn Dogs" . Krátce na to následovala úloha v kinohitě "New York Crossing". Následovala řada úspěšných filmů , mezi jinými Notting Hill" (1999), "The Sixth Sense" (1999), "Lost And Delirious " (2001) a "Jet Set Kids" (2002).

Kromě herectví pracovala jako modelka pro Calvina Kleina. V Austrálii natočila Disney-Film "Ring of Endless Night" a hrála malou roly v seriálu "Once and Again". V tom istejném roce dostala hlavní úlohu v seriálu "The O.C.".

Filmografie:

2006 - "Decameron: Angels & Virgins" jako Pampinea

2005 - "The OH in Ohio" jako Kristen Seip

2003 - 2006 - "O.C. California" jako Marissa Cooper

2003 - "Octane" jako Natasha Wilson

2002 - "Hlas moře" jako Vicky

2001 - 2002 - "Ještě jednou s pocitem" jako Katie Singer

2001 - "Tart" jako Grace Bailey

2001 - "Julie Johnson" jako Lisa Johnson

2001 - "Lost and Delirious" jako Mary Bradford

2000 - "Frankie & Hazel" jako Francesca Humphries

2000 - "Mittendrin und voll dabei" jako Maurey Pierce

2000 - "Paranoid - 48 Stunden in seiner Gewalt" jako Theresa

1999 - "The Sixth Sense" jako Kyra Collins

1999 - "Notting Hill"

1999 - "Pups" jako Rocky

1997 - "Lawn Dogs" jako Devon Stockard

1996 - 1997 v "Kablam!" jako Betty Ann Bongo

1996 - "New York Crossing"

1995 - "Polio Water" jako Diane

1994 - All My Children

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář